Grundy County Fair July 13-17, 2021

All events are subject to change based on current health conditions

PRE FAIR EVENTS

Tues. June 15th Deadline to sign up for Fashion Show events **Wed., June 23** 3:00 pm Fashion Show Judging

July 1, 2021 by 11:59 pm All County & State Fair Entries Due!

NEW—Includes Non-Livestock Entries

Sunday, July 11 1:00 pm Fair Clean Up/Set Up

Monday, July 12 10:00 am - 2:00 pm Static Judging (Alumni Bldg)

2:30 pm Onsite Garden Judging 3:00 pm - 7:00 pm Open Class Check In



FAIR EVENTS

Tuesday, July 13, 2021

7:30 am - 9:30 am Open Class Check In & Judging Open Class Bldg

7:30 am—9:00 am Horses may arrive & Vet Check | Horses must be tied to trailer until vet check

9:00 am 4-H / FFA Horse Show Check In | Halter, Showmanship, Trail Horse Arena 10:00 am 4-H / FFA Horse Show | Halter | Showmanship | Trail Horse Arena

12:00 - 6:00 pm 4-H Exhibit Building Open | Open Class Bldg Closed for Judging

Break

3:30 pm 4-H / FFA Horse Show Check In for Games Horse Arena 4:00 pm 4-H / FFA Horse Show Games Horse Arena

Wednesday, July 14, 2021

7:00 am - 9:00 am Swine VET Check (Come in grandstand entrance on 1st street)

Beef, Bucket Calf, Dairy Cattle, Dairy Goat, Meat Goat & Sheep are not allowed on the grounds until 8:00 am 8:00 am -11:00 am Beef, Bucket Calf, Dairy Cattle, Dairy Goat, Meat Goat & Sheep are allowed on

the grounds and must be penned by 11:00 am. Vet checks will be completed at each barn. (Use South Entrance on 4th St heading east until Swine Check is complete &

Trailers are out of the way)

9:00 am - 8:00 pm 4-H Exhibit & Open Class Buildings Open

10:00 am-12:00 pm Rabbit & Poultry Check In

(Do NOT bring them early or put them in cages prior to check in)

11:00 am Dairy & Dairy Goat Check In

11:00 am Bucket Calf Check In 12:00 pm Swine Weigh Cards Due

12:00 pm Beef Weigh In 1:30 pm Sheep Weigh In

3:00 pm 4-H / FFA Dog Show Check In Alumni Building 3:30 pm 4-H / FFA Dog Show Alumni Building 4:00 pm 4-H / FFA Pet Show Check In Upper Show Arena 4:30 pm 4-H / FFA Pet Show Upper Show Arena

5:00 pm Nile Dielschnieder Woodworking Demo

5:00 pm Farm Bureau Ag Virtual Trailer

6:00 - 8:00 pm Fair Board Sweet Corn Feed & Farm Bureau Hot Dog Meal

7:00 pm Fair Queen & King, Prince & Princess Announcement | Family Fun Night

& FFA Ag Olympics

9:00 pm 4-H Movie Night Under the Stars: Goonies TBA East of Open Class Bldg

(Sponsored by Titan Machinery)

Thursday, July 15, 2021

7:30 - 9:00 am ISU Extension & Outreach Crop Marketing Program

8:00 am 4-H / FFA Rabbit Show & Clover Kid Rabbits Rabbit Building

9:00 am - 8:00 pm 4-H Exhibit & Open Class Buildings Open

9:00 am Tractor Ride

10:00 am Dairy Cattle & Dairy Goat Show

10:00 am Livestock Judging (Sponsored by Grundy County FFA Chapters)

1:00 pm Storytime with Kling Memorial Library 1:00 pm Presentations & Working Exhibits

2:00 - 4:00 pm Magician & Balloon Animals

2:00 - 7:00 pm Laser Tag

4:00 pm 4-H / FFA Meat Goat & Sheep Show Upper Show Arena

5:00 pm-11:00 pm Hurling Hatchets

7:00 pm Tuff Truck Grandstands
7:00 pm - 12:00 am Entertainment: Grand Marshall Grandstand Bar

9:00 pm - 12:00 am TEEN DANCE

Friday, July 16, 2021

8:00 am - 12:00 pm 4-H / FFA Swine Show Upper Show Arena

*Following Swine Show, Families assist in tearing down the arena

9:00 am - 8:00 pm 4-H Exhibit & Open Class Buildings Open

9:00 am - 4:00 pm Inflatable Games

12:15 pm 4-H / FFA Broiler Check in / Weigh In (Clean & Dry) Poultry Building 1:00 pm 4-H / FFA Poultry Show with Little Chick Show Poultry Building

3:30 pm—5:15 pm No Fit Beef Showmanship

5:00 pm-11:00 pm Hurling Hatchets

5:30 pm Share the Fun & Fashion Show

5:30 pm Clover Kids Bucket Calf Show Practice

7:00 pm Figure 8 Races Grandstands
9:00 pm Entertainment: Sideshow Bob Grandstand Bar

Saturday, July 17, 2021

8:00 am - 1:00 pm 4-H / FFA Beef Show Wheelock Building

9:00 am - 12:00 pm 4-H Exhibit & Open Class Buildings Open

1:30 pm 4-H / FFA Bucket Calf Show Wheelock Building 10:00 am Prairieland Pullers Garden Tractor Pull East End of Grandstands

1:00 pm Small Town Throw Down (Bean Bag Tournament)

1:00 pm BBQ Contest Judging 2:00 pm—11 pm Hurling Hatchets

2:00 pm - 3:00pm Monster Arm Wrestling Weigh In

2:00 pm - 5:00 pm All 4-H / FFA & Open Class Exhibits Released (out by 5:30 pm)

Beef & Bucket Calf are released following the Bucket Calf Show

7:00 pm Demolition Derby, Trailer Races & Fireworks (after dark) Grandstands 9:00 pm—1:00 am Entertainment: Madd Hoss Jackson Grandstand Bar